Ș. l. univ. dr. ing. Andreea CĂSUȚĂ
Date de contact
Tel.: 021 252.42.80 /
E-mail: andreea.dutu@utcb.ro
Curriculum Vitae
Descriere activități și servicii
Andreea Casuță (Duțu) a absolvit Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole din Universitatea Tehnică de Construcții București în 2007. A urmat studii aprofundate la aceeași facultate cu specializarea Management în Construcții, finalizate în 2008. A obținut titlul de doctor în inginerie civilă în 2011 tot de la UTCB, pentru teza cu titlul “Contribuții privind comportarea la cutremur a structurilor cu schelet din lemn și umplutură din zidărie”.
Alături de pasiunea pentru metodele tradiționale românești de construcție care i-au oferit oportunitatea să facă primele studii științifice inginerești moderne din Romania pe acest subiect (tfmro.utcb.ro), are ca interes și tehnologia de izolare seismică a clădirilor pentru protecția la cutremur.
Domenii de expertiză:
- Evaluare seismică pentru case tradiționale cu structura din lemn și diverse umpluturi (zidărie, pământ cu paie, scânduri, etc.);
- Încercări experimentale în regim static ciclic alternant pe pereți din orice material supuși la forțe laterale și verticale;
- Încercări experimentale la tracțiune, încovoiere și forfecare pe diverse tipuri de îmbinări din lemn;
- Încercări experimentale la compresiune, încovoiere și tracțiune pe materiale;
- Consultanță în tehnologia de execuție a construcțiilor civile;
- Management de proiect;
- Accesare fonduri europene și naționale;
- Coordonare echipă de proiect;
- Consultanță de specialitate privind metoda izolării seismice și ramificațiile ei în construcțiile civile și industriale;
Descriere activități de cercetare
În 2012 a obținut un stagiu de perfecționare postdoctorală la Tokyo Institute of Technology unde a aprofundat experimental și numeric comportarea la cutremur a structurilor cu lemn și zidărie. După 2 ani și jumătate în Japonia, s-a întors în Romania la Universitatea Tehnică de Construcții din București, unde activează ca lector universitar și cercetător.
A mai participat și în alte stagii de cercetare la universități reputate din Portugalia, Turcia, China și Franta.
A castigat și încheiat două proiecte de cercetare (2014 TFMRO, 2016 TRAROM) și un al treilea este în curs de execuție (2022 STRONGPA).
Este prima autoare a numeroase articole de cercetare în publicații reputate internaționale (indexate ISI) și are o prezență însemnată și reprezentativă în conferințe internaționale în domeniile de cercetare pe care activează.