Ș. l. univ. dr. ing. Eduard DINET
Date de contact
Tel. ( centrală ): 021.242.12.08 / 285
E-mail: eduard.dinet@utcb.ro
Curriculum Vitae
Descriere activități și servicii
Absolvent al Facultății de Hidrotehnica din UTCB (1996), obține titlul de Master of Science in Specializarea – Exploatarea lucrărilor edilitare (1997) și titlul de Doctor Inginer cu teza „Optimizarea rețelelor de distribuție din punct de vedere al calității apei” (2010).
De la finalizarea studiilor și pana în prezent participă la:
- 10 Proiecte de Cercetare;
- 50 Studii Tehnice / Studii de Fezabilitate, din care la 1 în calitate de Director de Proiect;
- 11 Detalii de execuție și Caiete de Sarcini;
- 13 Aplicații pentru Cofinanțare ISPA / POS /POIM de la Uniunea Europeana, din care la 1 in calitate de Deputy Team Leader;
- 14 proiecte de Consultanta / Asistenta Tehnica / Expertiza, din care la 8 in calitate de Director de Proiect.
Expert Alimentari cu Apa / Expert Apa Uzata / Mediu – Colaborator. Principalele activități și responsabilități: planificare, toate fazele de proiectare, documentații de licitație, asistenta tehnică pentru: Sisteme de alimentare cu apa, Sisteme de canalizare și stații de epurare, Tratarea și gestionarea nămolului și Gestionarea deșeurilor solide.
Co-autor al „Ghidului tehnic privind reabilitarea conductelor pentru transportul apei”, co-autor al NP 133-2013 si membru în echipa de revizuire a normativului NP 133-2022 „Normativ privind proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare ale localităților.
Membru în echipa de organizare a Programului de studii postuniversitare de educație permanentă pentru perfecționarea profesională a adulților „OPERAREA STAȚIILOR DE TRATARE A APEI”.
Din 2016 Diriginte de șantier pentru domeniul de autorizare 6 – Construcții edilitare și de gospodărie comunală.
Din 2022 Verificator de proiect domeniul Saac.
Domenii de expertiză: sisteme de alimentare cu apa, sisteme de canalizare.
Descriere activități de cercetare
Membru în echipele proiectelor de cercetare fundamentală:
- Polielectroliți biocompatibili pentru tratarea apelor potabile, obținuți prin iradiere combinată cu electroni accelerați și microunde;
- Tehnologii de degradare a MTBE (Metil Tert Butil Eter) din apa destinata consumului uman;
- Reactor catalitic și tehnologie pentru îndepărtarea micro poluanților organici persistenți din apa destinată consumului uman în municipiul București;
- Studii și cercetări pentru conformarea uzinelor de apă din România la Directiva Comunității Europene 98/83/EC privind calitatea apei destinata consumului uman.
Domenii de interes: procese speciale de tratare a apei, procese de reținere/ degradare a disruptorilor endocrini din apa destinată consumului uman, evoluția calității apei în rețelele de distribuție.