Conf. univ. dr. ing. Constantin Adrian MOTROC

Date de contact

Tel.: 031 425.73.64

E-mail: adrian.motroc@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

A absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport in anul 1996, fiind licențiat în Educație Fizică și Sport, iar în anul 1997 a absolvit cursurile de Studii aprofundate din cadrul aceleiași insituții cu specializare “Antrenament sportiv de înaltă performanță”.

 Din anul 1996 face parte din colectivul Catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul UTCB, fiind și antrenor al echipei reprezentative de fotbal a UTCB.

A participat cu echipa de fotbal a UTCB la numeroase competiții sportive universitare organizate de Centrul Universitar Bucuresti, obținînd cu echipa UTCB două titluri de campion și de două ori fiind clasat pe locul 2.

Ca antrenor de fotbal al UTCB a cîștigat prima și singura ediție a Cupei “Universitaria” la fotbal în sală, competiție disputată in sala Floreasca și la care au participat peste 12 universități din București.

Are o contribuție importantă la buna organizare și desfășurare a competiției sportive “Anghel Saligny”, cu participarea exclusivă a studenților din cadrul UTCB.  

Din anul 1996 este antrenor de fotbal calificat, iar din anul 2006 este posesor al licenței de antrenor profesionist UEFA “A”. În paralel cu activitatea didactică, a desfășurat munca de antrenor de fotbal la nivel de club, avănd rezultate remarcabile cu grupele de copii și juniori ale cluburilor ICSIM București, Dinamo București si Concordia Chiajna.

A urmărit pe viu diferite competiții sportive internaționale majore, cum ar fi : Campionatul Mondial de fotbal (2022), Campionatul Mondial de handbal masculin (2015), Cupa Mondială a cluburilor de fotbal (2019), Europa Champions League (2018 și 2019), Cupa Asiei la fotbal (2011), Asia Champions League (2011, 2013, 2015), Campionatul European de baschet masculin (2017) și Euroliga de baschet masculin (2018).

Domenii de expertiză : educație fizică și sport, jocuri sportive, fotbal

Descriere activități de cercetare

A obținut titlul de Doctor în Educație Fizică și Sport, acordat de Academia Națională de Educație Fizică și Sport, avînd teza de doctorat cu titlul “Modalități de influențare a performanței prin corelarea procesului de selecție cu stadiile de pregătire în antrenamentul sportiv, în jocul de fotbal”.

În prezent este conferențiar la Departamentul de Educație Fizică și Sport din cadrul UTCB, fiind membru în biroul de conducere al Departamentului. 

A publicat un număr important de carți, articole și referate de specilaitate din domeniul educației fizice și al fotbalului în mod special, care au contribuit la dezvoltarea sportului la nivel juvenil și universitar.  

Domenii de cercetare : educație fizică și sport, antrenament sportiv, fotbal

Linkuri

Google Scholar Research Gate Researcher Id

 
Skip to content