Viața în campus

UTCB \ EU-CONEXUS \ Viața în campus

Unul dintre obiectivele principale ale EU ‐ CONEXUS este crearea identității campusului. Activitățile implementate vizează dezvoltarea sentimentului de afiliere la EU-CONEXUS în rândul studenților și al personalului instituțiilor partenere, precum și dezvoltarea percepției EU-CONEXUS ca promotor al identității și culturii europene în comunitățile locale, naționale și internaționale.

CONSILIUL DE STUDENȚI EU-CONEXUS

Consiliul studențesc acționează ca cel mai înalt organism reprezentativ al studenților alianței. Membrii consiliului studențesc oferă sugestii pentru subiecte legate de elevi. Obiectivul este îmbunătățirea conexiunilor între studenții instituțiilor partenere EU-CONEXUS.

ACTIVITĂȚI SPORTIVE

Sportul este una dintre cele mai bune modalități de a se aduna împreună și de a dezvolta un sentiment de afiliere. Pentru a promova EU-CONEXUS și a contribui la reputația sa internațională, un comitet sportiv va organiza activități sportive EU-CONEXUS și echipe sportive EU-CONEXUS.

Datorită pandemiei în curs de desfășurare, toate activitățile sportive devin digitale.

Din cauza crizei COVID19, prima provocare sportivă a avut loc doar în Zadar, studenții au organizat o cursă în numele partenerilor UE-CONEXUS.

ACTIVITĂȚI CULTURALE

Promovarea culturii și limbilor europene (inclusiv cultura, gastronomia și toate celelalte aspecte ale vieții) este unul dintre obiectivele principale ale EU-CONEXUS.

Datorită pandemiei în curs de desfășurare, toate activitățile culturale devin digitale.

Primul videoclip cultural este despre saluturi în limbile celor 6 universități partenere ale EU-CONEXUS: descoperiți cum să salutați în cele 6 limbi și asemănările și diferențele în felul în care oamenii se întâmpină verbal.

Alte activități sunt în curs de dezvoltare și disponibile în curând:

SISTEM BUDDY

Sistemul de prieteni este o parte importantă a vieții studențești. În viitorul apropiat, sistemul de prieteni va ajuta studenții în mobilitate, dar va oferi și servicii precum tandemuri de limbă sau tutori de prieteni la distanță pentru studenții în mobilitate virtuală sau pentru studenții care nu sunt încă în mobilitate.

REȚEAUA EU-CONEXUS ALUMNI

O rețea de absolvenți EU-CONEXUS va fi implementată pentru a îmbunătăți vizibilitatea EU-CONEXUS și conexiunile sale cu industria și societatea.

SCOALA DE VARĂ ȘI DE IARNĂ

Școlile de vară și de iarnă vor fi o bună oportunitate de a oferi acțiuni de mobilitate studenților din instituțiile partenere care ar putea să nu fie direct implicați în programe de studiu comune, precum și celor care nu ar putea participa la mobilitatea studenților în timpul anului universitar și studenților altor universități europene sau internaționale.

Programele școlare de vară / iarnă permit o mobilitate majoră a personalului și o mai bună integrare a instituțiilor partenere. Este o oportunitate importantă de a îmbunătăți relațiile cu comunitatea locală.

Școlile de vară / iarnă vor fi organizate pe toate aspectele subiectelor inteligente ale zonei de coastă urbane și includ prezentarea culturilor, tradițiilor și limbilor comunității locale și a țărilor instituțiilor partenere și a Europei în general.

Skip to content