Cămine UTCB

22 mai 2020

ACTUALIZARE ARTICOL:

Cererea pentru reziliere contractului de cazare sau pentru cazare pe perioada verii se găsește aici

Precizări suplimentare:

 • Perioada de pandemie în care studenții care nu au fost cazați, au fost scutiți de plata taxelor de cămin este 1 aprilie – 15 mai
 • Studenții care s-au întors în cămine după data de 15 mai plătesc zilele de cazare aferente și vor fi relocați câte o persoană în cameră
 • În perioada 25 mai – 1 iunie se depun cererile de reziliere a contractelor de cazare
 • În perioada 25 mai – 5 iunie se face recepția camerelor de către administratori, unde se înregistrează contractele de reziliere
 • În perioada 8 – 12 iunie se fac relocările din căminul 3 în limita locurilor disponibile în căminele 4 și 7
 • Pe data de 12 iunie se închide căminul 3
 • Se vor avea în vedere reguli stricte de igienă și distanțare la sosirea studenților care și-au reziliat contactele de cazare și la relocarea studenților care doresc să rămână în cămin
 • Pentru preluarea lucrurilor din camere programul administratorilor în perioada 25 mai – 5 iunie va fi: de luni pana vineri intre orele 7.30-15.30, iar in zilele de sâmbăta și duminică va fi între orele 9 și 15
 • Cazarea în cămine se face DOAR în regim de 1 student pe cameră, în limita locurilor disponibile (excepție fac studenții care au stat în perioada de pandemie în cămine 1 aprilie – 15 mai)
 • În cazul în care se întorc 2 studenți care erau cazați în aceeași cameră unul dintre ei va fi relocat, iar în cazul în care nu se pot decide vor fi relocați amândoi în limita locurilor disponibile
 • Studenții străini (inclusiv cei din Republica Moldova) se pot întoarce în cămine doar dacă prezintă documente prin care arată că au stat în izolare 14 zile într-o locație din România și de asemenea că au fost testați pentru COVID-19

Având în vedere suspendarea activităților didactice față în față în cadrul universităților, începând cu data de 25 mai 2020 Universitatea Tehnică de Construcții București va începe procesul de reziliere a contractelor de cazare pentru studenții care nu doresc să mai locuiască în cămin până în octombrie 2020.

Studenții care au anunțat administratorul de cămin, sau acesta a constatat că aceștia nu au locuit în cămin în lunile aprilie și/sau mai, nu vor plăti taxa aferentă acestor luni conform deciziei Consiliului de Administrație al UTCB. Studenții care decid să nu își rezilieze contractul de cazare până la 1 iunie vor plăti taxele aferente lunilor iunie și iulie (până la finalul activităților didactice), iar după această dată dacă vor vrea să stea în cămin va trebui să completeze o cerere de cazare pe perioada de vară.

Toți studenții care au stat în perioada suspendării activităților didactice față în față în cămine pot să își păstreze camera în care au stat doar dacă acel cămin nu se închide și să rămână cazați cu mai mult de un student, dacă și ceilalți au stat în camera respectivă în această perioadă. Studenții care vor să revină în cămine începând de la 1 iunie vor fi cazați singuri în cameră, iar dacă aceștia erau cazați în căminul 3 vor fi relocați.

Tarifele de cazare pentru perioada activităților didactice vor rămâne neschimbate pentru persoanele care au locuit și pe perioada suspendării activităților didactice față în față în cămine, iar pentru cei care se întorc în cămine tarifele vor fi calculate pentru o singură persoană în cameră propunerea trimisă către Consiliul de Administrație și Senatul UTCB fiind:

 • Căminul 4 – 250 lei/lună
 • Căminul 5 – 340 lei/lună
 • Căminul 7 – 270 lei/lună

Pentru studenții care doresc să fie cazați și pe perioada verii în cămin propunerea trimisă către Consiliul de Administrație și Senatul UTCB pentru tarifele aferente unei singure persoane cazată în cameră sunt:

 • Căminul 4 – 280 lei/lună subvenționat sau 500 lei/lună nesubvenționat
 • Căminul 5 – 460 lei/lună subvenționat sau 680 lei/lună nesubvenționat
 • Căminul 7 – 320 lei/lună subvenționat sau 540 lei/lună nesubvenționat

*tariful subvenționat este condiționat de primirea subvenției de la Ministerul Educație și Cercetării

Varianta 1 – Studentul care a stat în cămin pe perioada suspendării activităților didactice față în față și dorește să stea în continuare până la finalul activităților didactice

R:Plătește taxele aferente lunilor de cazare și face rezilierea contractului de cazare la sfârșitul activităților didactice. În cazul în care studentul a stat în căminul 3 înainte sau în perioada de pandemie acesta va fi relocat singur în cameră într-unul din căminele 4, 5 sau 7 în funcție de numărul de locuri disponibil.

Varianta 2 – Studentul care a stat în cămin pe perioada suspendării activităților didactice față în față și dorește să stea în continuare până la începerea anului universitar 2020-2021 (octombrie 2020)

R:Plătește taxele aferente lunilor de cazare până la sfârșitul activităților didactice și va completa cererea de cazare pe perioada verii. Pe perioada verii taxele de cămin sunt diferite (verifică listă prețuri cazare) și se vor plăti anticipat. În cazul în care studentul a stat în căminul 3 înainte sau în perioada de pandemie acesta va fi relocat singur în cameră într-unul din căminele 4, 5 sau 7 în funcție de numărul de locuri disponibil. 

Varianta 3 – Studentul care NU a stat în cămin pe perioada suspendării activităților didactice față în față și dorește să stea doar în perioada activităților didactice

R:Plătește taxele aferente lunilor de cazare iunie și iulie. În cazul în care studentul a stat în căminul 3 înainte sau în perioada de pandemie acesta va fi relocat singur în cameră într-unul din căminele 4, 5 sau 7 în funcție de numărul de locuri disponibil.

Varianta 4 – Studentul care NU a stat în cămin pe perioada suspendării activităților didactice față în față și dorește să stea doar în perioada activităților didactice și pe perioada verii până la începerea anului universitar 2020-2021 (octombrie 2020)

R:Se întoarce în cămin după perioada de reziliere a contractelor, repectiv 5 iunie 2020. Plătește taxele aferente lunilor de cazare iunie și iulie. În cazul în care studentul a stat în căminul 3 înainte sau în perioada de pandemie acesta va fi relocat singur în cameră într-unul din căminele 4, 5 sau 7 în funcție de numărul de locuri disponibil. Pe perioada verii (august – septembrie) taxele de cămin sunt diferite (verifică listă prețuri cazare) și se vor plăti anticipat.

Varianta 5 – Studentul care NU a stat în cămin pe perioada suspendării activităților didactice față în față și NU dorește să stea până la începutul anului universitare 2020-2021 (octombrie 2020)

R:Plătește restanțele dinainte de pandemie, completează cererea de reziliere a contractului de cazare și eliberează camera de cămin până la 1 iunie 2020. Se vor avea în vedere la rezilierea contractului de cazare toate măsurile de protecție și distanțare socială limitându-se numărul de studenți care intră în cămin și păstrarea distanței dintre studenți.

Varianta 6 – Situaţia familiştilor

R: Persoanele care figurează că familiști vor putea să stea în aceeași cameră conform prevederilor și taxelor specificate mai sus.

Formularele de înscriere pentru reziliere contractului de cazare și pentru cererea de cazare pe perioada verii vor fi disponibile pe site-ul UTCB începând de luni 25.05.2020