Ș. l. univ. dr. ing. Ioan BOŢI

1 mai 2017

Date de contact

Tel: 021 242.12.08 / 274

E-mail: ioan.boti@utcb.ro

Curriculum Vitae

Vezi CV

Descriere activități și servicii

Boți Ioan a absolvit Facultatea de Construcții și Arhitectură din Iași, Secția Căi ferate Drumuri și Poduri și a urmat studii aprofundate de Inginerie Geotehnică, în cadrul UTCB. Și-a început activitatea în cadrul Catedrei de Geotehnică și Fundații în anul 2003 și a activat, cu precădere, în zona investigațiilor de teren și laborator. Este verificator și expert tehnic la exigența Af și acordă consultanță tehnică de specialitate firmelor din țară și din zona Balcanilor. O lungă perioadă de timp a contribuit la numeroase proiecte europene din domeniul agriculturii și ingineriei geologice, coordonate de profesori de la diverse facultăți din țară. Este interesat in dezvoltarea de echipamente și tehnologii noi dar și de orice alte provocări în domeniul ingineriei geotehnice sau geologice.

Descriere activități de cercetare

În activitatea de cercetare a activat, în special, în domeniul alunecărilor de teren, monitorizarea terenului folosind metode clasice și metode satelitare SAR (Synthetic-Aperture Radar). Cu ajutorul colegilor din departament, a câștigat o competiție internațională organizată de ESA (European Space Agency) în cadrul proiectului SOAR-EU2, proposal id: 16790. Titlul proiectului : “Landslide monitoring for inhabited areas in Subcarpathian Hillsand along national road no 1”.

Tot alături de colegii de departament și tot în domeniul alunecărilor de teren, a fost membru activ în cadrul proiectului Rorisk și a făcut parte din echipa care a fost premiată de UEFISCDI, in data de 18.11.2021  –  Lista 2 – 2020/2021.

In urma numeroaselor colaborări avute pe partea de echipamente de cercetare, la recomandarea firmei Eijkelkamp, a obținut invitația de a lua parte, ca observator, la programul european SOPHIE (“SOPHIE works on Integration, Innovation and Standardization of Measuring Soil Hydro-Physics (SHP) Properties”).

În peste 20 de ani de cercetare (începând cu premiile studențești și continuând cu activitatea universitară sau antreprenoriala) a ajuns la concluzia că cercetarea este un joc de echipă. Fără ajutorul echipei, cercetătorul Boți nu ar fi existat. Din nefericire, performanța în cercetare depinde foarte mult și de alte variabile cum ar fi: contextul politic, lipsa finanțării pentru domenii cum ar fi ingineria geotehnică, fonduri insuficiente alocate cercetării, etc.

Linkuri

Google Scholar Research Gate Researcher Id

 
Skip to content